Tuesday, August 2, 2011

Obnoxious TV PSA? I think not


The public outrage directed at 8TV for what was claimed as the airing of a controversial Ramadan Public Service Announcement (PSA) is quite uncalled for.

The PSA which has been criticised for allegedly being stereotype and racist was a direct appeal for some pockets of the Malaysian society to respect the holy month of Ramadan.

This writer had quite recently pointed out about the insensitivity of the business sector when it comes to Ramadan.

Such things have been going on for much too long. The Islamic affairs authority has been keeping quiet, so quiet that this has gotten out of hand.

The truth is many a practising Muslim out there had taken offence when hotels, department stores, health spa and other unlikely business establishments hop on the Ramadan bandwagon to promote their special offers, which in many instances have nothing to do with the spirit of Ramadan, but instead is making a mockery of the holy month of all months in the Islamic calendar.

This is but one more step directed at the attrition of true Islamic values in the face of the so-called liberal and religious pluralism lot out there.

To those claiming to have been hurt, spare some thoughts to those of us who embrace the true spirit of Ramadan.

Rude, greedy and dressing inappropriately? Just look around you.

1 comment:

Anonymous said...

Saya amat setuju dengan komen komen anda.
Dan saya tidak sokong penarikkan iklan PSA ini.
Sebab:
1.Kalau orang melayu buat dia orang kata rasis.Dia orang buat bolih,itu nama HR dan demokrasi.
2.Gambaran yang di papar tu adalah memang nyata kebenaran dan berlaku setiap tempat awam.
3.Tak kira kat perjumpaan resmi ke, JPJ, ke pejabat majlis daerah, imigresen ke, semua kiasu.
4.Kalau di pasar ramadhan mereka nak mentakkedarah test free saja, makan depan orang Islam, ambil juadah dengan tangan dan test rasa sebanyak bolih sumbat mulut,pah tu beli sikit, pah komplain mahal.Mak cik senyum dan bila saya tegur makcik kenapa dibiarkan kebiadapan mereka, "biasa lah .., tak kesah??! Pah tu pindah warong sebelah ,ulang,pompuan cina yang pakai seluar tu memang klasik lah,mesti jumpa ,pergi lah libary,pergi open house Raya TDM dulu, dan lain.
Sepatut nya iklan PSA di main kan tayang sampai bila bila pun sebab open house akan jadi sama jugak.
Sudah berpuluh tahun duduk di tanah melayu, masih tak mau faham.
arjuna waspada.
changkat lobak.