Monday, July 19, 2010

Kata Harrusani fitnah? Tak betul tu, PAS...kalau dah tak tau engkau pun fitnah sama...

"...PAS mengulangi pendirian hanya akan bersama Pakatan Rakyat sambil menyifatkan kenyataan Mufti Perak Tan Sri Harussani Zakaria bahawa wakil parti Islam itu ada menemuinya untuk meminta menjadi orang tengah sebagai “satu fitnah dan pembohongan.”

Dua naib presiden PAS Datuk Mahfuz Omar dan Salahuddin Ayub menegaskan, pihaknya tidak pernah memutuskan untuk meminta Harussani agar menguruskan pertemuan Umno-PAS bagi membincangkan penyatuan orang Melayu dan Islam..."


Betul ke fitnah? PAS tak tau ke dalam kelompok-kelompok parti itu ada yang berasa terpanggil sangat untuk duduk semeja berunding dengan UMNO bagi merentas jalan ke arah menyatukan orang Melayu dan Islam? Tapi, belum sempat apa-apu pun, Salahuddin dah menuduh Harussani memfitnah. Tak mungkin tu...

Kalau berani berkata begitu kepada seorang Mufti tanpa mengetahui hal sebenarnya, Salahuddin sendiri perlu menjawab bagaimana dia boleh memfitnah.Tahu ke Salahuddin semua pergerakkaan elemen-elemen dalam PAS tu? Tak tau, kan?

Jadi, kalau tak tau tak payah celupar kata orang memfitnah.

"...“Kami sudah memutuskan... kami sudah tutup bab tentang perbincangan mengenai kerjasama politik dengan Umno,” kata Salahuddin yang juga Ahli Parlimen Kubang Kerian..."

Ok, pucuk pimpinan dah bersetuju menutup isu perbincangan kerjasama dengan UMNO, tetapi memandangkan hati orang lain-lain dalam pelabagai kelompok parti itu, mesti ada yang tidak setuju ditutup buku.

No comments: