Monday, May 3, 2010

PETRONAS - Nak biarkan duri dalam daging ini?Kini ramai yang maklum bekas Naib Presiden Parti Rakyat Malaysia (PRM) Sheryll Stothard dilantik menjadi Pengurus Besar Komunikasi Korporat Petronas, di mana dia menjawab terus kepada Ketua Eksekutif syarikat petroliam nasional itu.

Apakah pihak yang bertanggung-jawab telah menyelidik latar belakangnya dengan cukup dan yakin 100% dia layak memegang jawatan tersebut? Apakah tiada sesiapa yang berasa terpanggil untuk melihat pelantikan itu sebagai menusuk duri dalam daging dengan sengaja? Bukankah ini satu "politico-corporate suicide?' (kalaulah ada istilah sebegitu...)

Jika pihak yang bertanggung-jawab, terutama individu-individu tertentu dalam Keraajaan yakin si Sheryll ni dah bertaubat, apakata diimbas kembali rekodnya seawal Januari lalu apabila dia mengepos dalam blog peguam aktivis apa jua, Haris Ibrahim (di sini) supaya rakyat "...mengundi menjatuhkan BN sekiranya mereka berasa ia telah menafikan rakyat hak sebagai rakyat Malaysia..."1 comment:

Anonymous said...

ALERT!

Blogger My Anger latest post said that Petronas CEO is going ahead with Sheryll Stothard's appointment which will take place tomorrow.

http://marahku.blogspot.com/2010/05/petronas-ceo-to-go-ahead-with-sheryll.html

Please do something!