Friday, January 29, 2010

Gadis tak pakai 'panties' sbg lambang cinta sejati pada Hari Valentine



"Dunia sekarang sudah  berubah...ia hak peribadi...''

Itulah yang disuarakan oleh kebanyakan anak gadis Melayu mengulas tentang pengisytiharaan Hari Valentine pada 14 Feb ini apabila disyorkan tidak memakai seluar dalam, konnonya sebagai ekspresi cinta sejati kepada teman lelaki masing-masing.

Ramai di kalangan anak Melayu terikut-ikut trend ini. Peribadi atau tidak, ini antara sebab bangsa Melayu (Islam) perlu berdiri mempertahankan nilai kerana jika tidak elemen-elemen liberal begitu pantas  menghakis  norma-norma kehidupan beradab berikutan ombak liberalisme and kebebasan yang begitu kuat dipromosikan oleh para pemimpin pincang bagi memenuhi agenda-agenda pihak luar.

3 comments:

airman_1 said...

salam
aku harap kita suma dapat jaga family kita masing2

nur azraliza said...

knp remaja skrg dah x mcm dulu... knp mst jd ikutan budaya yg x bermoral????? dah x tahu nk salah kan sapa??? tp betul kata airman kita jagalah family masing2...

Panglima Perang Cyber said...

saya agak 'terangsang' melihat gambar tuan letak.

dan teringat kisah kawan cerita ttg seluar dalam merah.

apa akan jadi kalau dah tak pakai seluar dalam ?

dulu org bugis guna seluar dalam besi utk perempuan mereka ketika berkelana.

sekarang ?

sebab tu zina makin berleluasa akhir zaman ini.

lebih lebih lagi dah ada kondom utk elak dari terkena jangkitan.

tetapi zina tetap zina walau bertopeng atau tidak.


tuan jemput ke blog saya.. saya menunggu komen bernas tuan di sana...


saya tak lah seberapa pandai menyusun kata kata tetapi berusaha menuju ke arah itu.


tq dan salam 1malaysia.