Tuesday, December 29, 2009

Siapa antara kita yang benar cintakan negara dan agama?Sejak ada pelbagai pihak mencadangkan agar kerajaan menerima masuk Chin Peng, yang bising hanya bekas perajurit dan orang Melayu.

Orang Cina, samada dari dalam BN atau luar, diam saja...kenapa? Mereka boleh memaafkan Chin Peng?

Dalam pada itu kita melihat Nik Aziz mengumumkan dia sanggup mengubah undang-undang tubuh kerajaan negeri bagi  membolehkan orang Cina menjadi Menteri Besar...apa agaknya reaksi yang sewajarnya bagi mereka yang cintakan negara dan agama?

2 comments:

azreen said...

org cina walau berbeza fahaman politik perpaduan dan persaudaraan mereka tetap utuh..ada ke gerakan "bergaduh" dgn dap kat penang?? kita melayu je yg berpecah cuba tgk melayu umno dgn melayu pas n pkr...

SSS Admin said...

Kepada e-Patriot SSS,

Sempena kita melangkah ke tahun 2010, kami di Satu Sekolah Untuk Semua (SSS) ingin menghulurkan setinggi perhargaan dan terimakasih kepada Tun/Tan Sri/Puan Sri/Dato Seri/Datin Seri/Tunku/Tengku/Tuan/Puan di atas sokongan padu yang kami terima terhadap kempen SSS ini.

Kami juga ingin mengambil kesempatan ini untuk kita sama-sama menyemarakkan lagi sokongan terhadap kempen ini dengan melibatkan saudara mara dan sahabat handai yang masih belum lagi menandatangai petisyen kempen ini di SINI dan juga para bloggers untuk menzahirkan sokongan masing-masing dengan mempamirkan logo SSS di laman blog masing-masing.

Terima kasih sekali lagi atas sokongan padu yang diberikan. Kami amat menghargainya.

Salam Sejahtera,

“SATU BAHASA, SATU BANGSA, SATU NEGARA”
Admin SSS