Tuesday, December 8, 2009

Pecat saja orang Lenggong ni!


Nazri Aziz dan keluarganya mempunyai pertalian waris yang erat di Lenggong.

Sejak bintangnya menyinar (terima kasih kepada Tun Mahathir) dan dia melonjakkan dirinya ke persada Dewan Negara dan seterusnya Dewan Rakyat, orang kampung di Lenggong yang begitu bangga dengan kejayaan anak watan tersebut pada satu ketika dulu itu (walaupun dia hidup bersenang di KL), rata-rata tidak menikmati sebarang pembangunan positif. Mungkin ada sedikit sebanyak keuntungan dan bantuan yang diberikan dalam pelbagai bentuk kepada saudara terdekat, beras pulut dan kain pelikat ketika menyambut raya. Itu saja.

Kini dia mewakili kerusi parlimen Padang Rengas, dan Lenggong seolah-olah berjuta tahun ditinggalkan. Padang Rengas hanya sekadar kubu untuk memantapkan 'dominionnya' ketika waktu-waktu orang kampung semakin mempersoalkan sumbangannya...lantaran diadakan projek gotong royong membantu seorang dua rakyat daif dan sebagainya...dan selepas itu senyaplah kembali kawasan disebalik bukit itu.

Selain persoalan yang begitu licik dicaturkan di Lenggong atau di Padang Rengas, dia kini tertonjol seperti bengkak membusung di kalangan rakan-rakan sejawatnya samada dalam UMNO, kerajaan ataupun di parlimen.

Ramai yang mempersoalkan pendiriannya sebenar. Ketidaktentuan prinsip sesuatu yang amat berbahaya kepada mana-mana parti dalam sesebuah demokrasi...takut nanti dengan satu ciuman daripada sang puteri, Nazri Aziz menjadi katak dan terus melompat...tapi kalau melompat sekarang pun tak ada yang akan berasa terlalu rugi kot...

3 comments:

Anonymous said...

nazri, kj, nuar bontot, zaid ibrahim mereka ni kalau disumbat dalam penjara rasanya tak jumpa pelir mereka ni, semuanya dok dalam jubor kekawan memasing, dibuatnya satu bulatan dok rodok jubor kekawan.

moral of the story ialah depa ni 2 x 5 je

Panglima Perang Cyber said...

saya dengar cerita dari kawan yang selalu ke parlimen, dia rapat dengan zaid ibrahim.

apakah perangai lawyer sama saja iaitu tak reti reti bab keadilan hingga nak bagi sama rata ?

Dato Jib kena periksa hal ini dengan mendalam.

Muhammad said...

KUNJUNGAN WIDA' KE MASJID AL-FALAH USJ 9
OLEH AL-MUKARRAM AL-QARI
SYEIKH MUHAMMAD JIBREL AL-MISRI

Setelah beliau berpeluang menyaksikan sendiri perjalanan ibadah Qurban di Masjid Al-Falah ini pada hari Tasyriq yang lalu dan bersama-sama meraikan majlis tersebut di sebelah malamnya, maka beliau sekali lagi mensudikan diri bagi merapatkan silaturrahim dengan warga MAF sekaligus mengakhiri percutian beliau di negara ini selama 2 minggu yang lalu. Sebagai wida' buat kali ini, beliau akan berada di MAF,
.
pada:
Khamis 10 DISEMBER 2009
bersamaan
23 ZULHIJJAH 1430h
selepas solat Maghrib.
.
Kehadiran Muslimin dan Muslimat amatlah dihargai.
http://pondokhabib.wordpress.com