Monday, June 22, 2009

Kesalahan tidak wujud, kerana di dunia kini tiada lagi istilah 'bersalah.'


Dalam UMNO sendiri kita lihat hampir kesemua yang dihadapkan ke mahkamah bersabit tuduhan rasuah, rata-rata mengaku tidak bersalah.

Apakah pihak Suruhanjaya Anti Rasuah atau Polis begitu dengkil pemikiran dan pengetahuan mengenai perundangan dan prosedur penyiasatan ke atas kes-kes tersebut? Tidak mungkin.

Di pihak pertubuhan dan parti bukan UMNO juga penyakit ini begitu menebal - masing-masing tertuduh mati-matian menafikan mereka tidak bersalah.

Oleh yang demikian tidak hairanlah jika penyakit penafian yang begitu berleluasa ini menular ke serata hairarki kepimpinan...

Paling menarik perhatian apabila ia membabitkan seorang yang terkemuka dalam politik masakini.

Bersumpah didepan keluarga  sendiri tak nak buat, di masjid hadapan Imam pun tak mahu, apatah lagi di khalayak ramai... lagilah tak nak buat.

Apakah ANWAR berpegang kepada Prinsip BERANI KERANA BENAR? Bukankah kebanyakan penjenayah pun berpendirian demikian? Tetapi kalau pasal nak huru harakan NEGARA dengan cara DEMONTRASI ANWAR suka sangat.

Kini, disebabkan Anwar, Nik Aziz pun dah hilang pertimbangan, kitab mana yang mengajar perpaduan umat Islam itu tidak baik? Yang jelas, sesiapa yang bercampur dan membenarkan dirinya di pengaruhi seorang peliwat lambat laun akan terpesung juga.

Renungilah.

1 comment:

pakcik said...

Kitab ISRAEL Dan AMERIKA sahaja yang menyatakan Perpaduan itu tidak baik.

jika berlaku huru hara..ia adalah baik untuk mereka.