Monday, March 30, 2009

Rahm Emanuel Pegawai Turus Obama dan Pemangku Timbalan Ketua Mossad utk Amerika Utara

Rahm Emanuel- agen Mossad paling penting semasa pentadbiran Reagan dulu, yang dikatakan pernah mendalangi operasi beberapa agen perisik rejim zionis Israel, termasuk perisik dalam tentera laut Amerika, Jonathan Pollard.

Ayah Rahm Emanuel, Benjamin M. Emanuel seorang anggota Irgun, sebuah kumpulan pengganas zionis yang beroperasi di Palestin dari 1931 hingga 1948.

Irgun telah meletupkan puluhan bangunan dan membunuh ratusan orang awam bagi merealisasikan  matlamat zionis di Palestin.

Letupan di Hotel King David pada 22 Julai, 1946 di Palestin yang menyebabkan kematian 92 British, Arab dan juga yahudi, selain mencederakan 58, bukan sekadar tindakan "ekstremis yahudi", tetapi satu pembunuhan beramai-ramai yang dirancangkan oleh Irgun dengan persetujuan pihak berkuasa politik yahudi tertinggi di Palestin, iaitu Jewish Agency dan ketuanya, David Ben-Gurion.

Irgun mempunyai laman web (www.etzel.org.il) dengan gambar-gambar bangunan yang dimusnahkannya sebelum mereka menyerang World Trade Centre menggunakan Thermite dan bahan letupan berkuasa tinggi lain

No comments: